שיתוף פעולה מיוחד עם הפסלת מיקה דרימר

תמונת אווירה

DIVA

תערוכה של הפסלת מיקה דרימר

 

כשפתחתי את העסק שלי להרצאות אופרה לא יכולתי אפילו לדמיין אילו אתגרים יעמדו בפניי ולאילו כיוונים יתפתח העסק שלי. בעצם יצאתי לדרך עם כמה הרצאות, שהודות לביקוש הולך וגדל התפתחו לרפרטואר מרשים ורחב. בנוסף, שיתופי פעולה מפתיעים חיכו לי בדרך. המפתיע שבהם הוא שיתוף הפעולה עם הפסלת מיקה דרימר.

 

 

מיקה דרימר, מפסלת בחומר קרמי, העוסקת בעבודותיה בדמותן של נשים מעולמות שונים באמצעות הבגד, יצרה עבור פתיחת עונת האופרה תערוכה מיוחדת שכולה הגיבורות האופראיות הקלאסיות.

 

בעקבות הזמנה של אוצר גלריית המשכן לאמנויות הבמה בתל אביב, צללה מיקה אל עולמן הדרמתי, החושני, ה"גדול מהחיים" של הנשים האופראיות והצליחה כבמטה קסם לבטא את דמותן בחומר, במקום בצליל. מיקה העניקה לכל גיבורה ביטוי מחודש, המבוסס אמנם על המקורות הספרותיים והמוזיקליים המוכרים, אך מוגש לצופה דרך המסננת האישית שלה. סגנונה המרהיב, הצבעוני, החם והחושני של מיקה מעניק לדמויות הקלאסיות, שלא לומר הנושנות, חיות חדשה, רעננות, יופי, שמחה, תנועה והמון אופטימיות. מיקה מתעקשת "לתפוס" אותן בשעתן היפה, וכמו הצופה התמים, גם היא מייחלת תמיד ל happy end.

 

הנשים של מיקה הן בעיקר הבגד. לרוב מוצג הבגד בלבד, ללא גוף בכלל, ולעיתים הבגד בנוי על טורסו (ללא ראש). כאשר מדובר בדמויות אופראיות מתקבלת משמעות נוספת לעובדה זו, שכן עבודותיה נראות כתלבושות של ממש, אשר מוצבות בחדר ההלבשה וממתינות ל diva אשר תגיע בשעת ערב ותמלא אותן בגופה ובקולה והן מנגד יעניקו לה את אישיותה, את קסם האשליה, את המעטפת שיוצרת את הדמות עצמה.

 

התערוכה כללה עשר דמויות שונות. בהן: כרמן, ויולטה (לה טראוויטה), אולימפיה (סיפורי הופמן), סוזנה (נישואי פיגארו) דלילה, סלומה ואחרות. וכן מחווה לדיווה האמיתית - מריה קאלאס. את הפסלים מלווים 10 טקסטים שכתבתי עבור יצירותיה של מיקה. תהליך העבודה עם מיקה וכתיבת המאמרים, היו עבורי דרך חדשה להתבוננות על גיבורות האופרה המוכרות, דרך האתגר שבמציאת שפה משותפת לחומר ולצליל.    

 

 

 "עונות השנה" מחווה לדמות של צ'ו צ'ו סאן מתוך האופרה "מאדאם בטרפליי" מאת פוצ'יני

  פסלת: מיקה דרימר. קרמיקה.